Tyhjä

Nathan Beaulieu lisää Sabran tasapainoista hyökkäystä

06.08.2017 0
Buffalo Sabres ja äskettäin nimitetty pääjohtaja Jason Botterill ovat työskennelleet kovasti välttääkseen välimiesmenettelyn niiden muutaman rajoitetun vapaan agentin kanssa. Joukkue onnistui jälleen allekirjoittamaan goaltender Robin Lehnerin ja Johan Larssonin sekä hiljattain hankittua puolustajaa Nathan Beaulieu.
 
Beaulieu saapui Montrealiin Sabresiin Canadiensin liikkeellä, jotta vältettäisiin nuorten bluelinerin menettäminen laajentumissuunnitelmassa. Jos Beaulieu olisi mennyt Vegasiin, ei olisi ollut korvausta; Siirtämällä häntä, GM Marc Bergevin sai kolmannen kierroksen ottelun Sabresista.
 
Beaulieu oli tärkeä pickup Buffalo, ja on selvää, että Botterill luottavainen Beaulieu on avainasemassa. Hinta oli varmasti oikea. Harvoin joukkue löytää 22-vuotias puolustaja, jolla on 60 ura-aluetta, jotka haluavat allekirjoittaa alle 2,5 miljoonaa dollaria. Beaulieu todennäköisesti leikkii Buffalon neljässä parissa ja näkee jonkin verran aikaa teho-ottelussa, mikä tekee suurimman osan hänen suhteellisen alhaisesta palkastaan.
 
Beaulieuilla oli neljä maalia ja 24 ottelua viime kaudella. Hänen tuotantoaan jakautui melko tasaisesti voima-pelin ja jopa vahvuuden välillä, ja 16 pistettä tuli viidestä viiteen. 19 minuuttia, 29 sekuntia peli, Beaulieun jäätä tuntuu vähän alhaiselta, mutta kaivaminen syvemmälle, nuori Ontario-kotoisin onnistui 1,17 pistettä 60: lle. Buffalon puolustava yksikkö vain Rasmus Ristolainen kasvoi paremmin viime kaudella, 1,29 pistettä 60: llä.
 
Beaulieu on luova hyökkäävä puolustaja. Hänellä on näytelmäkykyä, työskentelee 10 parissa Montrealin teho pelissä viime kaudella. Tällainen ase takapäässä on puuttunut Buffalon arsenaalista jo jonkin aikaa. Ennen Beaulieun hankkimista Ristolainen joutui vastuuseen joukkueen tärkeimmistä kiekko-puolustajista. Ottaa toinen puolustaja, joka pystyy työntämään kiekon ulos vyöhykkeestä, auttaa Sabresia siirtymään liigan ranking-osuuden alimman kolmanneksen ensimmäistä kertaa viidessä vuodessa.
 
Myös Beaulieun pelata puolustavalla vyöhykkeellä johtaa pisteisiin. Jääkiekkohakemuksen mukaan Montreal sai 3.9 pistettä Beaulieun puolustusvoimasta - taas, vain Ristolainen laittoi suuremman numeron (4.5). Kaiken kaikkiaan Canadiens hyötyi 5.6 pisteen osuudesta. Kukaan Buffalin nykyisistä puolustajista ei ole tullut lähelle kyseistä numeroa, paitsi Ristolainen.
 
Botterill on kiinnittänyt suurimman osan hänen huomionsa Buffalon takapäähän offseason ja oikein. Sabreet olivat hirvittäviä omalla vyöhykkeellään, kamppailevat siirtämään kiekon sinisen linjan yli useimpina yönä. Se kertoo paljon Beaulieusta, että rookie GM uskoo, että nuori puolustaja voi olla tällainen erottelija kahden seuraavan vuoden aikana.
 
Puolustuksen parantamisessa Botterill on myös antanut erityisryhmille vauhtia. Buffalon jo tuottava voima-peli on saanut toisen työkalun hienosäätää parhaiten menestyvän koneensa, ja Beaulieu on myös erittäin hyvä rangaistuksen tappaa. Hänen uransa aikana Montrealissa on vain kahdeksan maalia, kun taas Beaulieu on lyönyt rangaistusta.
 
On epätodennäköistä, että Beaulieu tulee Sabresin ensisijaiseen paritukseen, mutta hän näkee paljon aikaa pyöristääkseen neljä parasta tasaista voimaa. Kun Marco Scandella näennäisesti kiinnittynyt Ristolainen-leikkiin, Beaulieu voi nähdä aikaa uuden tulokkaan Viktor Antipinin kanssa. Kaksi näyttävät olevan toisiaan täydentäviä rooleja, sillä Antipin on kiinteä kiekko-liikkuva kaksisuuntainen puolustaja.
 
Beaulieu varasti 2,4 miljoonalla dollarilla, ja Sabreilla on epäilemättä hyötyä nuoren puolustajan loukkaavasta näkökulmasta. Se, joka näytti toista jälleenrakentamiskautta jo muutama kuukausi sitten, on muuttunut yhdeksi hieman toivommin - Buffalo ei ehkä ole kauan pelipoikaa metsästää, mutta voi hyppää keskelle liigassa sijoituksissa. Tässä vaiheessa fanit ryhtyvät kaikkiin, jotka tulevat lähelle kuivuuden päättymistä, joka on pitkään ahdisti Erie-järven rantoja. Beaulieuilla on käsi siinä kirkkaudessa, kun päivä tulee.